Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz'un açıklamalarına göre, Türkiye genelinde sıcaklıkların yaklaşık 10 derece kadar düşeceği ve bütün haftanın yağışlı geçeceği belirtildi. Yavuz'un uyarısıyla, vatandaşlar önümüzdeki günlerde hava koşullarına dikkat etmeye çağırdı.

Yavuz'un açıklamalarına göre, batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak olan yağışlar 5 günlük periyotta yurdun büyük bölümünde etkili olacak. Bu yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıkların düşmesi ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Özellikle Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde yarın kuvvetli lodosun etkili olması beklenirken, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Ankara'da hafta boyunca aralıklı yağışların görüleceği ve perşembe ile cuma günü özellikle Kızılcahamam gibi kuzey ilçelerde kar yağışı ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. İstanbul'da dört gün boyunca yağış beklenirken, sıcaklıkların gündüz 15-16 dereceden 10 dereceye, gece ise 8-10 dereceden 4 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor. İzmir'de de dört gün boyunca aralıklı yağışların görüleceği ve sıcaklıkların 7-8 derece kadar düşeceği belirtildi.