Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, memur ve emeklilerin maaşlarındaki değişimler için iki aylık enflasyon farkı önem kazandı. Şubat ayında enflasyonun yüzde 4,53 olarak gerçekleşmesiyle birlikte, memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belirlendi.

Şubat ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 11,23 olarak hesaplandı. Bu zam oranı, ocak ve şubat aylarını kapsayan 2 aylık enflasyon farkı üzerinden belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayı için %6,70 olan enflasyon farkına, şubat ayı için de yüzde 4,53'lük bir ek eklendi ve bu şekilde zam oranı hesaplandı.

Ancak, memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da almaktadırlar. Temmuz ayında yapılacak olan yılın ikinci zammı öncesinde, şubat sonu itibarıyla bu rakam yüzde 11'i aşmış durumda. Ancak, net zam oranı, ilerleyen aylarda açıklanacak enflasyon verilerinin de dikkate alınmasıyla belirlenecek.