İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un karşı karşıya olduğu doğal afet tehditlerini değerlendirdi. Görür, olası bir depremin İstanbul için sadece bir kentten öte, 11 şehirden daha büyük bir felakete dönüşebileceğini ifade etti. Özellikle Kanal İstanbul gibi deniz kenarlarında yapılan projelerin, Marmara bölgesinde yaşamı sağlıksız hâle getirebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Avukata, başörtülü hakimlerle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma açıldı Avukata, başörtülü hakimlerle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma açıldı

İmamoğlu ise açıklamasında, temel sorumluluklarının dirençli kentler inşa etmek ve can güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı. Geçmiş beş yılda dirençli bir İstanbul oluşturma konusunda kararlı bir yönetim sergilediklerini belirten İmamoğlu, gelecekte de bu hedefe kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. İnsan hayatının öncelik olduğunu ve bu temel değeri korumanın kent yönetiminin en önemli görevi olduğunu vurguladı.