AFAD Başkanı Okay Memiş Sempozyumda, deprem sonrası afet iletişimi konusunu ele alan uzmanlar, medya mensupları ve kamu kurumları temsilcileri bir araya geldi. Başkan Memiş, depremin ardından 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiğini ve 107 binden fazla vatandaşın yaralandığını belirtti.

AFAD Başkanlığı'nın Afet Yönetim Merkezi'nde alınan önlemleri anlatan Memiş, Türkiye Afet Müdahale Planı'nın en üst seviyesi olan 4'üncü seviyeye ulaşıldığını ve uluslararası yardım çağrısı yapıldığını vurguladı. Ayrıca, dezenformasyonla mücadelede İletişim Başkanlığı ve AFAD işbirliğiyle başarılı bir çaba gösterildiğini ifade etti.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Memiş, deprem sonrası müdahale kapasitesinin artırılması amacıyla "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi"ni başlattıklarını açıkladı. Bu projede jandarma, polis ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline arama kurtarma eğitimi verilerek 100 bin kişinin eğitilmesi hedefleniyor. Ayrıca, yerli ve milli arama kurtarma ekipmanları üretme projesi ve 100 bin AFAD gönüllüsü yetiştirme girişimi de duyuruldu.