6 Şubat tarihinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde 11 il büyük yıkıma uğradı. Yaklaşık olarak 13 milyon vatandaşı etkileyen depremlerde 45 bin 89 kişi hayatını kaybetti. 

Tüm Türkiye'yi yasa boğan felaketin ardından gündeme gelen İstanbul depremine ilişkin uyarılar, uzmanlar tarafından peş peşe yapılmaya devam ediyor.

İstanbul'da büyük bir deprem bekleyen uzmanlar, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yaşattığı faciadan daha büyük bir facianın yaşanabileceğine dikkat çekerek, gerekli tedbirlerin alınabilmesi için yetkililere sesleniyor.

Son olarak Prof. Dr. Şamil Şen, İstanbul için beklenen depremin Marmara'nın geneline yayılacağının altını çizerek, Marmara bölgesinde Kahramanmaraş'taki gibi 'çiftli deprem' olabileceğini söyledi:

"Doğa Anadolu fayı ile San Andreas fayının 3 boyutlu gerilme dağılımını burada görüyoruz. Görüldüğü üzere iki fay simetri şekli gibi gözüküyor. Bizim fayımız sol yönlü, San Andreas fayı sağ yönlü. Fermuarın açık kısmı ve kapalı kısmı şeklinde birbirine iki fay benzemektedir. Marmara'da değişik kollar bulunuyor. İzmit'ten gelen Kuzey Anadolu fayı Marmara denizi içirişinde kollara ayrılıyor. Fermuar şekline benzemektedir. Dolasıyla burada da çiftli deprem, yani son depremlerimiz gibi olabilir. ABD'de bu konuda tartışmalar var. Türkiye'de bu şekilde deprem oldu. Bizde de çiftli deprem olabilir tartışmaları var."