Özel hastanede yenidoğan vurgunu... Aralarında doktorlarında bulunduğu 38 gözaltı Özel hastanede yenidoğan vurgunu... Aralarında doktorlarında bulunduğu 38 gözaltı

Ramazan ayında sıvı ve besin tüketiminin azalması nedeniyle tükürük akışında gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Bu durum, diş çürümelerine karşı hassasiyeti artırıyor. Prof. Dr. Yaman, özellikle sahurdan sonra yatmadan önce ve iftardan sonra dişlerin fırçalanmasının önemine vurgu yaparak, yemek artıklarının ağızdan uzaklaştırılmasının çürük oluşumunu önleyeceğini belirtti.

Sahur ve İftar Tüketimi

Prof. Dr. Batu Can Yaman, Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar öğünlerinde tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Sahurda, dişlere yapışabilen şekerli yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini, çünkü bunların gün içinde azalan tükürük akışı sebebiyle çürüklere yol açabileceğini belirtti. İftarda ise, asitli gıdaların ağıza ani bir yük getirmesi ve bu durumun çürüksüz diş kayıplarına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Diş Hekimlerinden Ramazan Tavsiyeleri

Yemeklerin ardından mutlaka diş fırçalama işleminin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yaman, bu sıradan ama önemli alışkanlığın, Ramazan ayında da ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlatıyor. İftarda direkt olarak asitli gıdaların tüketilmesinin, dişlerin kök kısımlarında aşınmalara yol açabileceğini, bu nedenle iftarda asitli içeceklerden kaçınmanın önemli olduğunu de belirtti.