Beklenen İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Genel Sekreter yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul depremi için dikkat çeken ifadelere imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

 İstanbul'da gerçekleşebilecek herhangi depremde Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'nin durumunun diğer ilçelere göre daha kritik olduğu belirtilirken, söz konusu 3 ilçenin faya en yakın hat olduğu ifade ediliyor. 

 "4,5-5 milyonlu bir nüfus da tehlike altında" olduğunu söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, konuk olduğu programda şu ifadeleri kaydetti: 

"Gözümüzü korkutacak bir şey. 90 ila 100 bin değil, daha yüksek bir sayıyı bulabileceğimizi öngörüyorum. 207 bin problemli olabilecek binadan bahsediyoruz. 4,5-5 milyonlu bir nüfus da tehlike altında. Batı koridorumuz daha riskli. Daha önceki analizlerimiz Silivri'den başlıyor. Büyükçekmece, Esenyurt ve Küçükçekmece hattında, burası aynı zamanda faya en yakın hattımız aynı zamanda. Vatandaşımız bir metrekarenin hesabını yaptığı zamanda sadece kendi canını tehlikeye atmıyor, aynı apartmanda oturduğu diğer insanların, kendi çocukların hayatını tehlikeye atıyor. Sadece kağıt üzerinde bazı iyileştirmeleri yapmakla da süreçleri tam doğru tarif edemediğimizi görüyoruz"