Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararı sonrasında döviz kurlarında yaşanan artış, bu sabah da devam etmektedir. Dolar/TL kuru 25,50 seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı. Euro/TL kurunda da benzer bir durum yaşanarak 28 seviyesine dayandı.
 

Merkez Bankası, dünkü toplantısında politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkarmıştır. Ancak bu faiz artışı, piyasa beklentilerinin altında kalarak "hayal kırıklığı" olarak yorumlanmıştır. Banka, faiz artışlarının kademeli olarak devam edeceği mesajını verdi.

Seçimler öncesinde döviz kurlarının yatay seyretmesi için TCMB rezervlerinin tüketilmesi ve yabancı ülkelerden borçlanılması gibi önlemler alınmıştı. Ancak seçimlerin ardından döviz kurlarında hızlı bir artış yaşandı.

Ekmeğe Büyük Zam! Ticaret Odası Yeni Ekmek Fiyatlarını İlan Etti Ekmeğe Büyük Zam! Ticaret Odası Yeni Ekmek Fiyatlarını İlan Etti

Dolar kuru sene başından bu yana yaklaşık 7 TL, seçim sonrasında ise yaklaşık 5,5 TL yükselmiştir. Dolar kurundaki oransal artış ise seçimlerin ikinci turu sonrasında yüzde 27'yi, yılbaşından bu yana ise yüzde 35'i aşmtı.