Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara Körfezi'nde art arda yaşanan depremleri değerlendirirken, bu depremin Kuzey Anadolu Fayı'nın Marmara Denizi içerisindeki başka bir kolu üzerinde gerçekleştiğini ifade ederek, bu durumun İstanbul depremini tetiklemeyeceğini açıklıyor.

Ancak, dikkat çekici olan nokta, Tüysüz'ün KAF'ın kuzey kolunu işaret ederek büyük İstanbul depreminin bu koldan beklendiğini söylemesidir. Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin diğer fayları kısmen etkilediği ve bu nedenle bu bölgede sürekli depremler meydana geldiği belirtiliyor. Ancak, bu depremlerin büyük bir deprem potansiyeli taşımadığı vurgulanıyor.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Prof. Dr. Tüysüz, Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolu üzerindeki potansiyel bir kırılmanın büyük İstanbul depremini oluşturabileceğini ve bu durumda 7.5'e kadar depremlerin meydana gelebileceğini söylüyor. İstanbul'un riskli ilçelerine dikkat çekerken, alınması gereken önlemler konusunda uyarılarda bulunuyor. Eğer bu tedbirler alınmazsa, Marmara Denizi içindeki beklenen fayın kırılmasıyla Türkiye için zorlu bir durumun ortaya çıkabileceğini ve özellikle İstanbul ile Marmara Denizi kıyılarında ciddi hasarlar oluşabileceğini ifade ediyor.