Uzman diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaz aylarında kilo vermek isteyenlere özel bazı yöntemleri değerlendirdi. Dursun, sağlıklı ve hızlı kilo verme hedefine ulaşmak için önerilerde bulundu. İşte detaylar...

Uzman diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, hızlı kilo verme konusunda aşağıdaki önerilerde bulunmuştur:

  1. Sabah aç karna 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile çeyrek çay kaşığı zerdeçalı karıştırarak tüketmek sindirimi kolaylaştırır ve karın yağlarının hızlıca yok olmasına yardımcı olabilir.

  2. Kahvaltıda 5 sap dereotu ve bol limon tüketmek ödem atmanıza yardımcı olabilir.

  3. Lor peyniri ve pul biber ikilisini deneyebilirsiniz. Lor peyniri kas kaybını önlemek için uygun bir protein kaynağıdır.

  4. Sabah kahvaltısında beyaz çay tercih etmek, metabolizmayı hızlandırabilir. Demlerken ananas kabuklarını eklemek de faydalı olabilir.

  5. Öğle yemeklerinde az yağlı yoğurdu tercih edebilirsiniz. İçine 1 tatlı kaşığı keten tohumu eklemek de faydalı olacaktır.

  6. Öğleden sonra ara öğün olarak 20 adet çiğ badem ve az sütlü bir soğuk kahve tüketebilirsiniz. Bu şekilde protein ihtiyacınızın bir kısmını karşılayabilir ve tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.

  7. Akşam yemeklerinde kaliteli bir protein kaynağı olan ızgara balık ve yağsız hazırlanan bir salata tüketebilirsiniz. Bu şekilde uzun süre tok kalabilir ve metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

  8. Karpuz ve yoğurt ile hafif bir akşam menüsü hazırlayabilirsiniz. 300 gram karpuz ve 100 gram kaymaksız yoğurdu blenderdan geçirerek tüketebilirsiniz.

  9. Su tüketimini artırmak için yeşil çay ve maden suyunu karıştırabilirsiniz. Buna limon ve taze nane ekleyerek ferah bir içecek elde edebilirsiniz.

  10. Su tüketimini zenginleştirmek için buz küplerine limon kabukları, meyveler ve yeşillikler ekleyebilirsiniz.

  11. Şekersiz dondurma için 100 gram şeftali, 150 gram çilek ve 200 gram karpuzu blenderdan geçirerek kaselere koyabilirsiniz.

    Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'
  12. Haftada 3 gün kardiyo egzersizleri yaparak beslenmenizi destekleyebilir ve kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz.