Bakan Bilgin, ilgili çalışmaya yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın dahil edileceğini, mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl çalışmış olma şartı aranmayacağını açıklaması üzerine uzman çavuşlar sözkonusu çalışma kapsamına alınmak istediklerini dile getiriyor. 

Konuyla ilgili MilliGazete'ye konuşan Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, 200 bine yakın uzman çavuşun kadroya alınması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Uzman çavuşlarımız 1986 yılında çıkarılan 3206 No’lu uzman erbaş kanununa göre silahlı kuvvetlerde 36 yıldır sözleşmeli bir şekilde görev alıyorlar. Biz tüm uzman çavuşlar olarak şunu söylüyoruz: Vatanı savunmasının sözleşmesi olmaz”

''Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konular tam aksettirilmiyor diye düşünüyorum. Uzman çavuşlara gerçekleşecek olan kadronun şu andaki operasyonlara sekte vuracağını, sıkıntı doğuracağı veya kahraman uzman çavuşların kadro aldıktan sonra aynı şekilde çalışmayacağı düşünülüyor. Bu düşünceyi her kim aksettiriyorsa Silahlı Kuvvetler’e çok büyük zarar veriyor” 

“Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, devlet yetkililerinden uzman çavuşların kadroya alınmalarını bekliyoruz”