Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Urfa'da 14 Mayıs seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Abdulkadir Aslantaş, seçim çalışmalarına aylar öncesinden başlamış olmasına rağmen beklenen oy sayısını alamadı. Aslantaş'a göre, kendisi oy kullandığı sandıktan bile oy çıkmamış durumda. Resmi olmayan sonuçlara göre, Urfa'da bağımsız adaylar arasında en çok oy alan dördüncü isim olan Aslantaş'ın toplam oy sayısı 2 bin 878 olarak açıklandı.

Aslantaş, kendi söylemiyle, bu duruma çok şaşırdığını belirtti ve "Bazıları diyor ki, 'Sen kendi kendine oy vermemişsin.' Çok doğru, insan bu kadar geri zekalı olur mu?" şeklinde tepki gösterdi.

Seçimler öncesinde aylardır sahada çalışmalarını sürdüren Aslantaş, aldığı oyların resmi sonuçlara yansıtılmadığını iddia etti. Kendi köylerinden bile oy çıkmadığını dile getiren Aslantaş, ıslak imzalı tutanaklarda kendisine oy yazılmadığını ileri sürdü. Gelen görüntülere göre 18 bin 722 oy aldıklarını belirten Aslantaş, sadece iki sandıkta 700'den fazla oy aldığını ancak bu oyların da kayıtlarda yer almadığını ifade etti.

Aslantaş ve destekçileri, durumu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıdıklarını ve sandıkların incelenmesi talebinde bulunduklarını belirtti. Ancak Aslantaş'ın itirazı reddedildi.

Bu gelişmeler üzerine Aslantaş, aldığı yüksek oy sayısına rağmen resmi sonuçlarda bunların görünmediği ve oylarının tutanaklara geçirilmediği iddiasında bulundu.