Daha sağlıklı ve uzun yaşam adına verdiği tavsiyelerle gündemden düşmeyen Canan Karatay'ın hastalıklara çare olduğunu söylediği ve ısrarla tüketilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunduğu favori çorbası olan kelle ve paça çorbaları hakkında modern tıbbın duayeni İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önce söyledikleri gündem oldu.

Adeta şifa kaynağı olarak addettği ayak ve kelleden yapılan paça çorbasının insan sağlığına faydalı olduğunu söyleyen Canan Karatay, bu çorbanın başta koronavirüs olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini şu sözlerle açıklamıştı:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

''Kelle ve ayak paça süper besindir. O kadar süperdir ki, bizim gibi yaşlıların diz, kalça ve bel ağrılarını giderir. Hastalıkları önler, korona virüsünü önler ve diğer bütün virüsleri önler. Vücudunuzun bağışıklık sistemi güçlü olursa hiçbir hastalık bulaşmaz size. Onun için sabah akşam kelle paça yemeği ihmal etmeyiniz efendim. Kollajen çok iyidir, glikoz amini çok iyidir ve mikropları öldürür. Bağırsak florasını düzenlediği için hastalanmazsınız, kalp hastası olmazsınız grip ve Alzheimer olmazsınız çocuklar aksırmaz öksürmez”

İBN-İ SİNA PAÇA ÇORBASI HAKKINDA NELER DEMİŞTİ?

Tıbbın hükümdarı olarak bilinen İbn-i Sina, "El-Kanun fi't-Tıb" (Tıbbın Kanunu) adlı kitabında paça çorbası hakkında şu bilgileri vermiştir:

''Öksürüğe iyi gelir, iyi bir kimusa (yemeklerin mide özsuyuyla karıştıktan sonra aldığı durum.) dönüşür ve bağırsakları yumuşatır.''