Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde gerçekleştirilen bir programda sahneye çıkarak konuşma yapan 22 yaşındaki bir genç kadın, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu hakkında kamuoyunun dikkatini çeken açıklamalarda bulundu.
Kendisini hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisi olarak tanıtan genç kadın, annesinin belediyede görev yaptığını belirterek, bu nedenle başkanla ilgili yanlış olduğunu düşündüğü bir duruma tanıklık ettiğini ileri sürdü.
“Tehdit aldım” iddiası
Genç kadın konuşmasında, söz konusu olayın ardından çeşitli tehditler aldığını iddia ederek, konunun yargıya taşınma aşamasında avukatı aracılığıyla kendisine para teklif edildiğini öne sürdü.
İddialarına göre, bu teklifi kabul etmemesinin ardından Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından kendisi hakkında “şantaj” suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
“50 milyon liralık manevi tazminat davası açıldı” iddiası
Öğrenci, konuşmasında ayrıca, belediye başkanı tarafından kendisine karşı 50 milyon liralık manevi tazminat davası açıldığını iddia etti.
Söz konusu sürecin yaklaşık altı aylık yazışmalardan oluştuğunu belirten genç kadın, yazışmaların kendisi tarafından tek başına kurgulandığı yönünde ifadeler kullanıldığını öne sürdü.
Kürsüde yaptığı konuşmada, kamu gücünün bu şekilde kullanılmasının doğru olup olmadığını sorguladığını dile getiren öğrenci, yaşadığı sürecin 22 yaşında bir genç olarak kendisine yüklenmemesi gerektiğini ifade etti.
Olayla ilgili olarak belediye başkanlığı tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.





