CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, özellikle bu konuda ciddi bir açıklama yaptı. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için partinin belediye başkanlarına talimat gönderildiğini belirtti. "Üniversite öğrencileri için bu zor dönemde yanlarında olacağız. Belediyeler, barınma konusunda öğrencilere destek verecek ve mevcut tesislerimizi onlara açacağız," dedi.

Sadece Barınma Değil, Maddi Destek de Var

Ahmet Akın'ın vurguladığı bir diğer önemli nokta ise, belediyelerin öğrencilere sadece barınma desteği sağlamakla kalmayacak olmaları. Akın, "Fiziki barınma imkanının yanı sıra, üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak için de elimizden geleni yapacağız," şeklinde konuştu.

Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Hangi İllerde Destek Alabilirsiniz?

Bu tür yardımların sağlanacağı yerler ise oldukça geniş bir yelpazede. CHP'li belediye başkanları büyükşehirlerde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ gibi birçok ilde hizmet veriyor. Eğer bu büyükşehirler dışında bir ildeyseniz, endişelenmeyin; Ardahan, Artvin, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kırşehir ve Sinop gibi il belediye başkanları da öğrencilere yardım sağlayacaklar.