2023-2024 eğitim yılında üniversiteye başlayacak olan adaylar için üniversite kayıt tarihleri belirlendi. YKS tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ATM'lerde niye para yok? 500 ve 1000 TL'lik banknotların habercisi mi? ATM'lerde niye para yok? 500 ve 1000 TL'lik banknotların habercisi mi?

Üniversite kayıt tarihleri belirlenen bu süre içerisinde, kayıt hakkı kazanan adayların ilgili üniversitelere başvurarak kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversitelerin duyurduğu belgelere ve tarihlerine göre işlem yapacaklardır.

Ancak, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar için geçici kayıt tarihleri belirlenmiştir. Bu adayların geçici kayıtları, belirlenen tarihlerde yapılacak ve mezuniyet belgesini ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları gerçekleştirilecektir. Mezun olduklarını belgelemeyen adayların geçici kayıtları silinecek ve kayıtları yapılmayacaktır.

Üniversite kayıtları, öğrencilerin heyecanla beklediği ve geleceğe adım attığı önemli bir süreçtir. Adaylar, belirlenen tarihlerde kayıtlarını tamamlayarak üniversitelerine başlayacakları eğitim hayatlarına adım atacaklardır.