14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarını Flash TV'de değerlendiren Zafer Partisi lideri Özdağ, Millet İttifakı bileşenleri içerisinde yer alan 4 parti hakkında çok konuşulacak sözlere imza attı.

Seçimlerin gerçek galibinin 6'lı masada yer alan DEVA , Saadet, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti olduğunu söyleyen Özdağ, Meclis'e gönderdikleri milletvekili sayısına dikkati çekerek, bunun dünya demokrasi tarihinin en iyi pazarlığı olduğunu savundu:

"Bu seçimin gerçek galibi Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'sidir. CHP'nin tek başına oyu yüzde 25'di. 4 parti destek verdi yine 25 oldu. 4 partinin seçmeni oylarını AK Parti ve Erdoğan'a verdiler ama milletvekillerini CHP'den çıkardılar. Dünya demokrasi tarihindeki en başarılı siyasi pazarlık derim ben buna"

Program modaratörü Fatih Ertürk'ün "Siz daha önceki konuşmanızda 'İttifak paydaşları Kemal Bey'e zarar vermeselerdi sonuç farklı olurdu. Bu seçim kazanılamayacak bir seçim değildi' demiştiniz. Kim zarar verdi?" sorusua  yanıt veren Özdağ "Bunun çok detayına girmek istemiyorum. Kamuoyu ne demek istediğimi anlamış durumda. Bu seçim tüm bunlara rağmen kazanılabilecek bir seçimdi. İki seçim arasında 14 gün vardı. Son 3,5 gününde biz Türkiye'ye mesaj verebildik. Eğer bizi pazartesi CHP arasa yoğun bir çalışmayla salı günü süreci tamamlasak, bu seçimi kazanabilirdik ama olmadı." dedi. 

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?