Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sözcü gazetesine verdiği röportajda, Türk milliyetçisi-Atatürkçü bir geri dönüş politikasının Türkiye'nin güvenliği için yürütme organında olması gerektiğini belirtti. Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Ümit Özdağ'a yöneltilen bakanlık sorusuna ise Parlamentoda vekil olmadıklarını ancak Türk milliyetçiliği, Atatürkçülük ve Türk milliyetçisi-Atatürkçü bir geri dönüş politikasının Türkiye'nin güvenliği için yürütme organında yer alması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuda mutabık kaldıklarını vurguladı.

Özdağ'a yöneltilen diğer bir soru ise Sinan Oğan ve Muharrem İnce'ye verilen oyların bu seçimde nereye gideceğiyle ilgiliydi. Özdağ, Sinan Oğan ve Muharrem İnce'ye verilen oyların büyük bir kısmının Kemal Kılıçdaroğlu'na gideceğini düşündüğünü ifade etti. Zafer Partisi'nin desteğiyle birlikte bu oyların Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneleceğini ve seçim sonucunu etkileyeceğini belirtti.

Ayrıca, Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na bakanlık teklifi yaptığı iddiasına da değinen Özdağ, Parlamentoda vekil olmadıklarını ancak Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğün Türkiye'nin güvenliği için yürütme organında olması gerektiğini düşündüklerini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuda mutabık kaldıklarını söyledi.

Ümit Özdağ, göçmenler ve kaçakların geri gönderilmesiyle ilgili olarak ise bu yetkinin hükümette olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Anadolu Kalesi Projesi'ni hayata geçireceklerini ifade etti. Anadolu Kalesi Projesi'nin, Suriyeliler, Afganlar, Pakistanlılar, Afrikalılar ve diğer ülkelerden gelen göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesini sağlamayı amaçladığını belirtti.