Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Antalya’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özdağ, yaptığı açıklamada asgari ücretin en az 45 bin lira olması gerektiğini söyledi.
Kentte bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdağ, olası İstanbul depremine dikkat çekerek gerekli hazırlıkların gecikmeden yapılması gerektiğini vurguladı. İstanbul’da yaşanabilecek büyük bir depremin etkisinin yalnızca yapı stoku ile sınırlı kalmayacağını ifade eden Özdağ, sanayi tesisleri üzerinde de yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
Marmara Bölgesi’nde yoğunlaşan sanayi tesislerinin Anadolu’ya yayılmasının imalat sanayi açısından hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Özdağ, bu konuda kapsamlı bir planlama yapılması gerektiğini söyledi.
Uyuşturucu ve organize suçlarla mücadeleye de değinen Özdağ, Zafer Partisi’nin bu alanda net bir programa sahip olduğunu belirterek, uyuşturucuyla mücadeleyi milli güvenlik meselesi olarak gördüklerini ifade etti.
Asgari ücrete ilişkin değerlendirmesinde ise Özdağ, asgari ücretin artık bir “başlangıç ücreti” olmaktan çıktığını, toplumda yaygın ve standart bir ücret haline geldiğini savundu. Mevcut ekonomik koşullara dikkat çeken Özdağ, asgari ücretin tabanının en az 45 bin lira olması gerektiğini söyledi.





