Ümit Dikbayır, Meral Akşener'e Karşı Sert Tepki Verdi: "Gerçeği Ortaya Çıkarmazsa Savcılığa Başvuracağım"

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkanları Meral Akşener'in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasına karşı sert bir tepki verdi. Dikbayır, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu savunarak, Akşener'in sözlerinin çelişkili olduğunu belirtti.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Dikbayır, Akşener'in önceki gün İstanbul'daki parti toplantısında yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Genel Başkan konuşmasında dil değiştirdi. Önce, kendisinin banka hesaplarının incelendiği söylemişti, şimdi ise 'benim değil, kocamın ve gelinimin hesaplarını incelemişler' diyor. Önce, bu gayri resmi inceleme bilgisinin devletten geldiğini söylemişti, şimdi ise 'Bu bilgi gayri resmi ulaştı' diyor." şeklinde konuştu.

Adsiz 928 X 340 Piksel 929 X 360 Piksel 1699952206

Dikbayır, Akşener'in açıklamalarını çelişkili bulduğunu ve gerçeğin ortaya çıkmaması durumunda savcılığa başvuracağını belirtti. Ayrıca, Akşener'in kendisini yanıltmış olabilecek kişileri ifşa etmesi gerektiğini ve yapılan iftiraların ortaya çıkmasının ardından açıklama yapması gerektiğini savundu.

Öte yandan, Dikbayır, devrettiği kasa parasıyla ilgili iddialara da cevap vererek, partinin mali durumuyla ilgili detayları açıkladı. Açıklamalarının ardından Dikbayır, hakkındaki iddiaların kanıtlanması durumunda milletvekilliğinden istifa edeceğini ifade etti.