Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği üzere, ev, ibadethane ve cemevi kullanıcıları için 24 Nisan 2023 ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki dönemde ilk fatura için doğalgaz ücreti talep edilmeyecekti. Bu sürecin sonu yaklaşıyor. Bu tarihten sonra, doğalgazın faturalandırılması normal düzenine geri dönecek.

Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 bin yıllık doğal ilaç tavsiyesi geldi! Şifa kaynağı... Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 bin yıllık doğal ilaç tavsiyesi geldi! Şifa kaynağı...

Ücretsizlik Sonrası Dönem: 25 Metreküp'e Kadar Bedelsiz Doğalgaz

Fakat, bu sürenin bitişinin ardından da bir indirim dönemi sürmeye devam ediyor. 1 Mayıs 2024 tarihine kadar, aylık doğal gaz tüketimleri için düzenlenecek faturalarda, 25 metreküpe kadar olan tüketim miktarı için herhangi bir doğalgaz ücreti alınmayacak. Bu durum, abonelere ekstra bir avantaj olarak geri dönecek.

25 Metreküp Doğalgaz Ne Kadar Ediyor?

Peki bu indirimle birlikte 25 metreküp doğalgazın maliyeti ne olacak? BOTAŞ'ın ev kullanıcılarına özel tarifesi üzerinden hesaplandığında, 1 metreküp doğalgaz 4,08 TL'ye geliyor. Bu durumda, 25 metreküp doğalgazın toplam maliyeti 102 TL oluyor. Öte yandan, İGDAŞ'ın internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, 1 metreküp doğalgazın fiyatı 4,63 TL. Bu durumda 25 metreküp doğalgazın fiyatı yaklaşık olarak 116 TL'ye oluyor.