İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile eşi Murat Hürriyet'in de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamaları yöneltiliyor.
Soruşturma dosyasında yer aldığı belirtilen ifadelerde, belediyeye iş yapan bazı firmalardan komisyon alındığı ve ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları yer aldı. Savcılık, etkin pişmanlık kapsamında verilen ifadeler ile gizli tanık beyanları doğrultusunda bazı ihaleleri incelemeye aldı.
Dosyada ifadesi bulunduğu belirtilen iş insanı Turgut Koç, belediyeden alınan bir iş karşılığında Başkan Fatma Kaplan Hürriyet'e borç adı altında 3 kilogram altın verdiğini öne sürdü. Koç, söz konusu altını Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde poşet içerisinde teslim ettiğini ve daha sonra geri alamadığını iddia etti.
Soruşturma kapsamında alınan gizli tanık ifadelerinde ise belediyedeki ihale süreçleri, imar işlemleri ve bazı yöneticilere ilişkin çeşitli iddialara yer verildi. Savcılık, bu beyanlar doğrultusunda soruşturmasını sürdürüyor.
Operasyon kapsamında Antalya, Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Kırıkkale'de eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Belediye yöneticileri, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, bir belediye meclis üyesi, şirket yetkilileri ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma devam ederken, iddialara ilişkin yargı süreci ve şüphelilerin savunmaları sonucunda hukuki değerlendirme yapılacak.




