Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı

Prof. Dr. Vefik Arıca, tuvalete cep telefonuyla girmenin ciddi sağlık riskleri taşıdığı konusunda kritik bir uyarıda bulundu. Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Arıca, özellikle gençler arasında bu alışkanlığın yaygın olduğunu ve bunun sağlık açısından önemli sakıncaları olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Arıca, bu konuda şunları belirtti: "Tuvalete cep telefonuyla girme alışkanlığı özellikle gençler arasında sık görülen bir durum. Bu alışkanlık, sağlık açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Tuvalete telefonla girmek, klozet kapağına çıplak elle dokunmak kadar zararlıdır. Aynı miktarda bakteri ve parazit ellerimize bulaşabilir."

Bakteri ve parazitlerin kişilere hastalık bulaştırma potansiyeline sahip olduğunu açıklayan Arıca, "Bu mikroorganizmalar ellerimize bulaştıktan sonra, ellerimizi sabunlu suyla yıkasak bile bazen temizlenmeyebilirler. Bu nedenle, aynı parazit ve bakterileri başka yerlere taşıyabiliriz. Özellikle evde küçük çocuklar varsa, bu alışkanlık aile içinde sık sık hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle cep telefonlarını tuvalete veya özel alanlara götürmekten kaçınmalıyız" dedi.