Son zamanlarda hafiflemiş olan sıcaklıkların ardı arkası kesilmeyen uyarılar eşliğinde yeniden artacağı belirtiliyor. Meteoroloji uzmanları, özellikle Marmara Bölgesi'nde yaşayanları yüksek sıcaklıklar konusunda uyarmaya devam ediyor.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Küresel ısınma ve yeni sıcaklık dalgaları

Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin getirdiği zorlu koşullar hepimizi endişelendiriyor. Farklı sıcaklık dalgalarıyla boğuşurken, yenisinin yolda olduğu belirtiliyor. El Nino, Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarının ardından yeni bir sıcaklık dalgası daha ülkemizde etkisini göstermeye hazırlanıyor.

Sıcaklıklar tekrar yükseliyor

Yazın son haftalarına yaklaşırken hepimiz bir nebze olsun rahatlamıştık. Fakat uzmanlar, sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üzerine çıkacağı konusunda uyarmaktan geri kalmıyor. Eğer önemli bir işiniz yoksa, bugün dışarı çıkmamanızı öneriyoruz. Haritanın kıpkırmızı olduğu ve sürekli uyarılar alındığı şu günlerde, tedbirli olmakta fayda var.

Perşembe günü işler değişecek

Meteoroloji uzmanlarının belirttiğine göre, sıcak hava dalgasının etkisini Perşembe gününden itibaren göstermeye başlayacak. Eylül'ün ilk haftasına kadar devam edecek olan bu yüksek sıcaklıklar için Kocaeli, İstanbul, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin çoğu iline dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.