Seçim hezimetinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken itiraf niteliğinde açıklamalar geldi. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının partiyi zorlayacak kadar sert bir baskıyla karşılandığını ve bu baskının partiyi dağıtacak seviyeye ulaştığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Serbestiyet yazarı Oral Çalışlar'a yaptığı açıklamada, seçim sonrasında partiyi sarsan baskının ciddiyetini vurgularken, bu baskının parti içindeki atmosferi oldukça etkilediğini ve hatta partiyi bölme noktasına getirecek kadar güçlü olduğunu itiraf etti.

İstanbul İçin sağanak ve fırtına uyarısı: Hafta sonu dikkat! İstanbul İçin sağanak ve fırtına uyarısı: Hafta sonu dikkat!

Özeleştiri konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, seçim sonrası herkesin kamuoyu önünde hesap verip özeleştiri yapması gerektiğini ve bu noktada eksiklik olduğunu belirtti. Ancak Kılıçdaroğlu, CHP'nin yenilenme sürecine de vurgu yaparak, il ve ilçe örgütlerinde görev alan isimlerin gençlik kollarından gelen kişiler olduğunu ve böylece parti içinde bir yenilenme ve değişim sağlandığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, yaklaşan kurultay hakkında da görüşlerini paylaştı. Kurultayda yönetim açısından bir sorun çıkmayacağını düşündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin il ve ilçe örgütlerinin başındaki isimlerin gençlik kollarından gelmesinin partiye taze bir enerji kattığını ve böylece parti içinde yenilenmenin devam ettiğini söyledi.