MGM'nin son değerlendirmelerine göre, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise Marmara, İç Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve sisin görülmesi muhtemel.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Sıcaklıkta büyük değişiklik yok

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde önemli bir değişiklik göstermeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar peş peşe geldi

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunan bölgeler için de tedbirli olunması önem taşıyor.

Bölgesel hava durumu detayları

  • Marmara ve Ege: Bu bölgelerde genel olarak parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus olayları gözlenebilir. Güney Ege'de toz taşınımı bekleniyor.

  • Akdeniz: Parçalı bulutluluğun hakim olacağı bölgede, Antalya çevrelerinde sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı görülebilir. Bölgenin batısında toz taşınımına dikkat!

  • İç Anadolu ve Batı Karadeniz: Bu bölgelerde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde sabah saatlerinde sağanak yağışlar etkili olabilir.

  • Orta ve Doğu Karadeniz: Sağanak yağışların etkili olacağı bölgede, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

  • Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Bu bölgelerde parçalı bulutluluğun hakim olması beklenirken, çığ tehlikesi bulunan alanlarda tedbirli olunmalı.