Mısır'da yaşanan Cumhurbaşkanı Mursi'nin indirilip Sisi'nin yönetime geçmesi ile sonuçlanan darbeden sonra Türkiye-Mısır ilişkileri son derece gergindi.

Lakin son yıllarda Türkiye-Mısır arasında bir yumuşama var. Son 1 senedir iki taraf birbirine yakın ifadeler kullanmaktalar.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremin artından arama-kurtarma ve yardım malzemesi yollayan Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkiler daha da yumuşamaya başlamıştı. Depremden sonra da Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelmiş ve üst düzey ziyaretlerde bulunup deprem bölgesinde incelemelerde bulunmuştu. Bunun üzerine Mısır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Mısır'a davet etti.

Davet üzerine Mevlüt Çavuşoğlu, 18 Mart'ta yani yarın Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidip üst düzey temaslarda bulunacağı bildirildi. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklama şöyle: 

No: 76, 17 Mart 2023, Sayın Bakanımızın Mısır Ziyareti Hk."

"Sayın Bakanımız, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'nin davetine icabetle 18 Mart’ta Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Görüşmelerde, ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir"

FraeEjdWIAI2AXA