Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Ordusu'na seslenerek önemli açıklamalarda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde paralı askerlerden oluşan silah şirketi Wagner, Rusya Savunma Bakanı ile Genelkurmay Başkanı'nı Moskova'daki Kızıl Meydan'da asmayı hedefleyerek ayaklanmıştı. Ayaklanma sonrası Wagner askeri grubu, Rusya'da birçok şehri ve oblastı kurşun atmadan ele geçirmiş, Moskova'ya saatler kala Rus Hükümeti ile anlaşarak ilerlemesini durdurmuştu.

Skandal Karar! O ülke Kuran'ı Kerim yakılmasını yasaklayan kararı kaldırdı! Skandal Karar! O ülke Kuran'ı Kerim yakılmasını yasaklayan kararı kaldırdı!

Rus Hükümeti, Wagner'in kapatılacağını aktarak liderinin Belarus'a sevk edilmesini, isyana katılan Wagner askerlerinin affedilip isyana katılmayanların sözleşmeye imza atarak Rus Ordusu'na katılmasını kabul etmişti.

Bu gelişmeler üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Ordusu'na hitap ediyor. Putin, iç savaşın durdurulduğu ve durdurma sırasında Ukrayna'dan bir askerin bile geri çekilmediğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "İç savaşı durdurdunuz. Çok zor bir durumda tam da o şekil hareket ettiniz. Yemininizin, ülkenizin arkasında durdunuz. Silahlı kuvvetler, kahramanca mücadele verdi. Hiçbir birliği askeri bölgeden çekmek zorunda kalmadık. Ve bu ayaklanmada askeri pilotlar hayatını kaybetti.

Ordunun ve halkın onların yanında olmadığını gördüler. Can kaybının önüne geçtiler. Kolluk kuvvetlerine buradan çok teşekkür ediyorum, Rus halkına sadakatiniz için." diye orduya seslendi.