Renault, Türkiye'de merakla beklenen fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemini başlatarak harekete geçti. Oyak Renault fabrikasının bulunduğu Bursa'da kurulan 'Refactory' adlı ikinci el araç yenileme merkezinde, kullanılmış otomobillerin birçok işlemi gerçekleştirilecek. Bu işlemler arasında ekspertiz, mekanik ve karoser onarımı, boya işlemleri gibi önemli adımlar bulunacak.

Refactory, başlangıçta Clio 4, Clio 5 ve Megane Sedan modellerine odaklanacak, ancak ilerleyen dönemlerde farklı modellerin de bu yenileme sürecine dahil edilmesi planlanıyor.

Yenilenen ikinci el araçlar, Türkiye genelinde 56 farklı noktada faaliyet gösteren yetkili RENEW bayilerinde RENEW kimliği altında satışa sunulacak. Bu araçlar için sunulan garanti süresi ise 2 yıl olacak, böylece müşterilere güvenilir bir alışveriş deneyimi sağlanmış olacak.

A101'e oyuncu ekipmanları geliyor! Uygun fiyata LED TV'de satılacak A101'e oyuncu ekipmanları geliyor! Uygun fiyata LED TV'de satılacak

Renault Group, Refactory projesiyle sürdürülebilir kalkınma stratejisinin merkezinde yer alan endüstriyel ve ticari bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor. Bu proje sayesinde kullanılmış araçların yenilenerek tekrar satışa sunulması, sürdürülebilirlik ve ekonomi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Renault, Refactory konseptini ilk olarak 2020 yılında Fransa'nın Flins bölgesindeki fabrikasında Micra ve Zoe modelleri için uygulamıştı. Daha sonra İspanya'nın Sevilla kentinde bir Refactory daha açan şirket, son olarak Türkiye'de bu projeyi hayata geçirdi.