Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Farklı bölgelerde yapılan keşifler sonucunda bu yıl toplam 57 milyon varillik petrol rezervi tespit edildiği bildirildi.
Petrol rezervinin piyasa değeri 4 milyar doları buldu
Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada, ülkenin farklı noktalarında yürütülen arama faaliyetleri kapsamında 57 milyon varil büyüklüğünde yeni petrol rezervlerine ulaşıldığını belirtti. Tespit edilen bu rezervlerin yaklaşık 4 milyar dolar değerinde olduğu ifade edildi. Söz konusu rezervin yerli enerji kaynakları açısından stratejik önem taşıdığı vurgulandı.
Diyarbakır’da kaya petrolü ve gazı potansiyeli
Bayraktar, özellikle Diyarbakır ili genelinde kaya gazı ve kaya petrolü rezervlerine dair umut verici gelişmeler yaşandığını kaydetti. Yapılan analizler doğrultusunda, bölgede 4 ila 6 milyon varil arasında potansiyel bir kaynak bulunduğunu açıkladı. Bu tür rezervlerin enerji arz güvenliği açısından önem taşıdığı değerlendirildi.
Karadeniz’de doğal gazda ikinci faz tamamlanıyor
Bakan Bayraktar, açıklamalarında Karadeniz’de devam eden doğal gaz üretim çalışmalarına da değindi. Gelecek yıl itibarıyla Karadeniz’de ikinci fazın tamamlanmasının planlandığını belirten Bayraktar, bu aşamanın tamamlanmasının ardından üretilen doğal gaz ile 8 milyon hanenin yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceğini duyurdu.




