Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zammın yetersiz olduğunu belirterek bu karardan dönülmesini ve 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emeklilere de verilmesini talep etti. Kahveci, yapılan düzenlemelerin emeklileri mağdur ettiğini ve yaşam standardını korumakta zorluk çeken emeklilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Kahveci'nin yaptığı açıklamada, en düşük memur maaşının yükseltilmesi ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması hükümetin getirdiği torba kanun teklifiyle kabul edildiğine dikkat çekildi. Ancak, emeklilere yansıtılacak olan 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin emekli aylıklarına dahil edilmediği vurgulandı. Kahveci, bu durumun adalet ve hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmadığını ve emeklilerin maaş artışının yetersiz olduğunu dile getirdi.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Kahveci, mevcut ekonomik durumu göz önünde bulundurarak resmi enflasyonun yüksek olduğunu ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik artışın yetersiz olduğunu belirtti. Özellikle düşük maaş alan memurların emekli olduktan sonra yaşayacakları maaş kaybına dikkat çeken Kahveci, emeklilerin yaşam standardını nasıl koruyacakları konusunda endişelerini dile getirdi.

Sosyal devlet anlayışının vatandaşlara çalışırken ve emekli olduktan sonra da onurlu bir yaşam sağlamakla sorumlu olduğunu vurgulayan Kahveci, hükümetin emeklilere yönelik kararından dönerek ilave ek ödemenin taban aylığa yansıtılmasını talep etti. Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda girişimlerini sürdüreceklerini ifade eden Kahveci, Cumhurbaşkanı'ndan konuya dikkat etmesini ve emekli maaşlarına yeniden göz atılmasını umut ettiklerini belirtti. Konfederasyon olarak emeklilerin haklarını korumak için çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi