Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı verilerine göre Türkiye'nin en kalabalık mahallesini açıkladı. Buna göre, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Bağcılar Mahallesi, Türkiye'nin en kalabalık mahallesi olarak belirlendi.

Bağcılar Mahallesi, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki Atakent Mahallesi'ni 2016 yılında geride bırakarak, geçen yıl da en kalabalık mahalle unvanını korudu.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki Adnan Kahveci Mahallesi 110 bin 619 nüfusuyla Bağcılar'ın ardından ikinci sıraya yer alırken, Başakşehir ilçesindeki Kayabaşı Mahallesi 108 bin 455 nüfusla üçüncü sırada bulunuyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Bağcılar Mahallesi, 1,8 milyon kişinin yaşadığı Diyarbakır'da dikkat çekiyor. Bu mahalle, Bayburt ve Tunceli illerinin nüfusunu geride bırakarak Türkiye'nin dört ilinin ve 804 ilçesinin nüfusundan daha kalabalık bir konumda bulunuyor.

İstanbul'un bazı ilçelerinden ve Ankara ile İzmir'in birçok ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olan Bağcılar Mahallesi, Türkiye'nin en kalabalık 5 mahallesinden biri olarak öne çıkıyor.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin en kalabalık mahallelerinden üçü İstanbul'da bulunurken, Diyarbakır'daki Bağcılar ve Fırat mahalleleri, Kayseri'nin Talas ilçesindeki Mevlana ve Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Karapürçek Mahallesi de ilk 20'de yer alıyor.