Tayvan hükümeti tarafından Türkiye'den satın alınan 127 ton yumurta, halk sağlığı açısından büyük bir endişeye yol açtı. Ülkenin Tarım Bakanı Chen Chi-chung, Türkiye'den ithal edilen yumurtalarda yasaklı ve kanserojen bir madde olan nitrofurans izine rastlandığını duyurdu. Bu durum, ülkenin gıda güvenliği konusundaki endişelerini daha da arttırdı.

Chi-chung, konuyla ilgili olarak, "Türk tedarikçiye bu durumun anlaşma kapsamında telafi edilmesi için talepte bulunacağız" ifadesini kullandı. Bunun yanı sıra, bu yumurtaların tamamının Temmuz ayı başında imha edildiğini ve yerel piyasaya sürülmediğini belirtti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Türkiye'den Yumurta Alımları Durdu, ABD'ye Yönelim Başladı

Gelişmenin ardından, Türkiye'den yumurta alımları Haziran sonunda durduruldu. Tayvan hükümeti, daha sonra ithalata ABD'den devam etme kararı aldı. Bu durumu Tayvan Ulusal Hayvancılık Endüstrisi Kurumu CEO'su Peter Chen duyurdu. Chen, "Türkiye'den satın alımlar Haziran sonunda durduruldu ve hükümet ABD'den ithal etmeye yöneldi" dedi. Ayrıca, ülkenin bu durumda yaklaşık 160 bin dolar zarar ettiğini belirtti.