Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR) Genel Başkanı Mesut Yıldırım, her okula bir psikolojik danışman atanmaıyla ilgili  vaatleri hatırlatarak "Her okula psikolojik danışman, şimdi değilse ne zaman?" diye sordu.

Türk PDR Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, bugüne kadar gerçekleştirdikleri görüşmelerde "Norm düzenlemesi için çalışıyoruz, en kısa zamanda düzenlenecek! Cumhurbaşkanlığına sunduk, haber bekliyoruz!" vaadiyle gönderildiklerine dikkat çekerek artık söz değil icraat beklediklerini bildirdi.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in atamalarda Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerin iyi bir oran alacağı sözünü de hatırlatan Türk PDR Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, 23 Ocakta da “2023 öğretmen atamalarında her okula Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen olacak şekilde öncelik vereceğiz” dendiğini ama yine hayal kırıklığına uğratıldıklarını ifade etti.

Psikolojik Danışmanlar  Türk PDR Derneği öncülüğünde Norm güncellemesi ve ek atama talebiyle Ankara ve eş zamanlı 12 ilde gerçekleştirilen Basın açıklamasıyla seslerini yetkilileri duyurmaya çalıştı ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in “Her okula Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman ataması yapacağız” sözünü hatırlattı.

Mevcut norm yönetmeliğinden dolayı Okul Öncesi Eğitim Kurumları başta olmak üzere, taşrada birçok okula Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmen atanamıyor.

Şu an yaklaşık 25.000 okulda Psikolojik Danışman Danışman/Rehber öğretmen bulunmuyor. Milyonlarca öğrenci çağdaş eğitim-öğretimin tamamlayıcısı olan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerine ulaşamıyor.

Artık ihtiyacı karşılamayan Öğretmen atama be norm yönetmeliğinin değiştirilerek “Öğrenci sayı sınırına bakılmadan her okula bir Psikolojik Danışman/Rehber öğretmen normunun tanımlanmasını ve sonrasında her 250 be öğrenci katlarında ilave Psikolojik Danışman/Rehberlik Öğretmeni atanmasını talep ediyoruz.”