AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor! AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor!

Türk-İş, kıdem tazminatı konusunda bir yazılı açıklamada bulundu. Türk-İş tarafından yapılan açıklamada kıdem tazminatı hakkının aşındırılması, biçim değiştirmesi, emekliliğin bir parçası haline getirilmesini değil, korunması ve geliştirilmesi gerektiğini savunulmakta olduğu beliritilirken "Bu haktan yararlanamayan işçilerin kapsama alınması amaçlanıyorsa bu konuda katkı vermeye hazır olduğumuz her zaman ifade edilmiştir. OVP'de böyle bir düzenleme teklifinin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Getirilmek istenen emeklilik sistemiyle amaçlanan emeklilerin gelir kaybını telafi edecek ve çalışma dönemindeki yaşam standartlarını korumayı sağlayacak bir yapının oluşturulması değil, ekonominin kaynak ihtiyacının karşılanmasıdır." denildi.

Kıdem tazminatının enflasyon karşısında erimesine dur denilmesi gerektiği açıklamada belirtilerek:

"Kıdem tazminatının özüne yönelik herhangi bir düzenleme, işçilerin verimliliğini ve çalışma motivasyonunu olumsuz etkileyecek, iş barışını bozacaktır. İşçiler için geleceğinin güvencesi olan kıdem tazminatının enflasyon karşısında aşınmasına artık 'dur' denilmeli, kıdem tazminatında hak kaybına neden olabilecek girişimler artık sona ermelidir." denildi.

"Fedakarlığı, geçmiş dönemde gelir ve servetlerini artıranlar yapmalıdır"

Türk-İş, vergi yükü konusunda fedakarlığın servetini artıranların yapması gerektiğini belirtilirken açıklamada konu ile ilgili  "Ülke ekonomisinde bir kriz yaşandığı açıktır. Başta işçiler olmak üzere dar ve sabit gelirli kesimlerin geçim şartları ağırlaşmıştır. Gerçekleşen yüksek enflasyon ücret zamlarının etkisini ortadan kaldırmış, alım gücü giderek azalmıştır. Vergi yükü taşınmaz boyutlara gelmiştir. Çalışanların beklentisi, yaşama ve çalışma şartlarını iyileştirecek tedbirlerin süratle yürürlüğe girmesidir. Fedakarlığı, geçmiş dönemde gelir ve servetlerini artıranlar yapmalıdır." ifadelerine yer verildi.