Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılı asgari ücret görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, henüz asgari ücretin konuşulması için erken olduğunu ifade etti. Ayrıca, vergi düzenlemeleri ve Soma Maden Faciası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Atalay'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde oldu;

"Asgari ücret konusunda şu an için konuşmak erken. Asgari ücret çıktığında ülkemizde genel olarak et, süt, kira gibi birçok şeye zam gelir. Şu an itibariyle asgari ücreti konuşmak için zaman erken."

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bu sene işçilerin masada olacağını belirtmek isterim. İşçiler, orada kendi konumlarını anlatarak, bu parayla geçinmenin zorluğunu ifade edecekler."

"Ülkemizde vergi düzenlemesi gerekiyor. Şu anda yüzde 27'lik vergi dilimine daha önce altı ayda girilirken, artık nisanda giriliyor. Vergi düzenlemesi şart."

"Soma Maden Faciası'nın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen, içimize su serpecek bir karar çıkmadı. Anayasa Mahkemesi'nin inceleme yapması ve haksızlıkların giderilmesi önemlidir."

"Soma'da yaşanan facia sonrasında mahkemelerin sorun çıkarttığını belirtmek isterim. Dosyalar Anayasa Mahkemesi'nde bekliyor. Bu dosyaların detaylı bir şekilde incelenmesi ve adaletin sağlanması gerekiyor."

"Hukuk dünyanın her yerinde kadını ve emeği korur. Ancak, Soma davasıyla ilgili verilen karar toplumun tamamını rahatsız etti. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı bir an önce detaylı şekilde incelemesi gerekmektedir."

Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş! Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş!

"301 madencinin hayatını kaybettiği bu facia, hala yaraların sarılamadığı ve adaletin sağlanamadığı bir durumdur. Anayasa Mahkemesi'nin incelemesi, toplumun beklentilerini karşılamak adına önemlidir."