Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, spor medyası temsilcileriyle yaptığı bir toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Eröğüt, Türk futbolunda Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışmaların başladığını duyurdu.

İspanya La Liga'da benzer bir uygulamanın olduğunu belirten Eröğüt, bu sistemi Türkiye'de de hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. IFAB'ın VAR konuşmalarının hakem VAR'a çağrıldığı an ile ilgili yayınına eğitim amaçlı izin verdiğini hatırlatan Eröğüt, Türkiye'de de benzer bir uygulamanın başlatılması için testler yapıldığını ve en kısa sürede kararların kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Bu adım, Türk futbolunda şeffaflığın artırılması ve maçlardaki tartışmaların azaltılması açısından önem taşıyor.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Eröğüt ayrıca, Türk futbolunun mevcut yapısında hakemlerin aldıkları puanlarda gözlemcilerin etkilerini değiştireceklerini, UEFA'nın üst düzey görevlilerinin artık Türk hakemliğinde gözlemci olarak belirleyici olacağını açıkladı. UEFA'nın eski elit hakemlerinden oluşan bu gözlemci grubunun notları yeni dönemde hakem puanının yüzde 50'sine tekabül edecek.