Yüksek Seçim Kurulu (YSK), birleşik oy pusulası kura çekimi ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, kura çekiminin gazetecilerin huzurunda ve birçok yayın kuruluşunun katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştiği belirtildi.

YSK, her seçim döneminde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacıyla yapılan kura çekiminde herhangi bir usulsüzlük olmadığını vurguladı. Açıklamada, kura çekimine katılan gazetecilerin salonun her yerinde konumlandığı ve her açıdan görüntü aldığı ifade edildi.

YSK'nın basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Buna rağmen, sosyal medyada planlı bir şekilde organize edildiği iddia edilen asılsız haberler ve paylaşımlar yapılmıştır. Söz konusu asılsız haberlerin aksine, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki sıralaması sadece tek bir açıdan izlenerek değil, her açıdan basın-yayın mensupları, YSK Üyeleri, ve siyasi parti temsilcilerinin şahitliği altında izlenmek suretiyle son derece şeffaf bir şekilde sonuçlandırılmıştır."

'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı 'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı

Açıklamada ayrıca, birleşik oy pusulasında yer alan partilerin sıralamasının geçmiş seçimlerde de değişiklik gösterdiği, bu durumun da geçmiş tarihlerdeki seçim sonuçlarına atıfta bulunarak doğrulandığı ifade edildi. YSK, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yayın akışının izlenmesi durumunda kura çekiminin şeffaf bir şekilde görülebileceğini belirtti.