Fizik mühendisi ve Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu söyleyen İlgün, "CAFA CHIP" isimli mucizevi bir çip geliştirdiğini ve bu çipin türbülansı önceden algılayarak uçağın güvenli bir rota üzerinde uçmasını sağlayacağını iddia etti.

Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor

Sözde Mucize Çip ve Yatırımcılara Kâr Payı Vaadi

Çiğdem İlgün, kendisine yatırım yapacaklara ise çip satışlarından gelen gelirlerin %30'unu pay edeceğini duyurdu. Kendisine yatırım yapan kişilere bu sözde kâr payını ödeme iddiasında bulunarak güven kazandı.

Medya ve Sosyal Medyada Bol Bol Reklam

Çiğdem İlgün'ün bu 'icadı', birçok ana akım medya organında yer alırken, İlgün ayrıca çıkan haberleri sosyal medya hesaplarında da sıkça paylaştı. Bu durum, İlgün'e daha fazla güven duyulmasını sağladı ve çipi çok sayıda şirkete sattığını iddia etti.

20 Milyon TL'lik Vurgun ve Yüzlerce Mağdur

Bu süreçte kendisine güven duyarak yatırım yapan kişilerden toplamda 20 milyon TL toplayan İlgün, başta akrabaları olmak üzere doktor, mühendis ve pilot gibi meslek gruplarından birçok kişiye umut verdi. Ancak, İlgün'ün önce %30'luk ödemeleri gerçekleştirdiği görülse de, sonraları bu ödemelerin durduğu fark edildi.

Yalanlar Ortaya Çıktı ve Suç Duyurusunda Bulunuldu

Çiğdem İlgün'ün iddialarının gerçek dışı olduğunun anlaşılmasıyla birlikte, yatırım yapanlar mağdur oldu ve durumu savcılığa taşıdılar. İlgün'ün iddia ettiği çipin gerçekte var olmadığı ve İlgün'ün bir vurgun peşinde olduğu anlaşıldı. Bu skandalın ardından mağdurların İlgün hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.