GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Azerbaycan'da tesis edilecek ilk ilaç üretim tesisinin temelini attı. Bakü'nün yakınlarındaki Pirallahi Endüstri Parkı'nda düzenlenen temel atma törenine Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da katıldı. Şirket, Gen Pharma Kafkasya Üretim Operasyonları Ltd aracılığıyla gerçekleştireceği bu yatırım ile Azerbaycan'ın ilaç üretim alanındaki ilk adımını atmış olacak.

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov, törende yaptığı konuşmada, ülkesinin petrol dışı sektörünü geliştirmeye yönelik politikalar izlediklerini ve eczacılık ile ilaç üretiminin devletler için stratejik önem taşıdığını vurguladı. Cabbarov, "Bu girişim, sektörün gelişmesine yönelik bir adımdır." dedi.

Törende konuşan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Yatırım Şirketi ile işbirliği sonucu gerçekleştirilen bu tesisi kurmanın önemini vurgulayarak, Türk yatırımcılar ile Azerbaycan Yatırım Şirketi arasında düzenlenen toplantılara dikkat çekti.

GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş ise, tesisin faaliyete geçmesiyle Azerbaycan'da ilaç fiyatlarında yüzde 15'lik bir düşüş öngördüklerini belirtti. Yüksek kaliteli tıbbi ürünlerin üretileceği tesiste çeşitli dozajlarda 42 ürün üretilecek. Toplam yatırım maliyeti 59.3 milyon manat olarak açıklandı ve tesisin işletmesiyle 165 kişiye kalıcı iş imkanı sağlanacak.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon ne zaman düşüşe geçecek? Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon ne zaman düşüşe geçecek?

GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri, Azerbaycan Yatırım Şirketi ile Türk şirketi SIA Pharmaceutical arasında kurulan Gen Pharma Kafkasya Üretim Operasyonları Ltd aracılığıyla bu yatırımı gerçekleştirecek. Söz konusu anlaşmaya göre, GEN'in yüzde 66, Azerbaycan Yatırım Şirketi'nin yüzde 29, SIA Pharmaceutical'ın ise yüzde 5 hissesi bulunuyor.