Bakan Şimşek: Enflasyonun hızla gerilemesini bekliyoruz Bakan Şimşek: Enflasyonun hızla gerilemesini bekliyoruz

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından tüketicilerin yerli kredi kartlarına ve banka kartlarına olan ilgisini artırdığını belirterek, bankalara bu konuda kolaylık sağlama çağrısında bulundu. Şahin, 7 Ekim'de başlayan saldırılar sonrasında tüketicilerin, destek verilen şirketlere karşı boykot uygulamaya başladığını ifade etti.

Bankacılık sektöründe de yerli ödeme sistemine talebin arttığını vurgulayan Şahin, son 15 günde tüketicilerden bu konuda çeşitli şikayetler aldıklarını aktardı. Türkiye'de 8 yıldır yerli bir ödeme sisteminin bulunduğunu hatırlatan Şahin, bankaların bu sistemi bilmeleri gerektiğini belirtti.

Şahin, banka kartı veya kredi kartı kullanıcılarının yerli kart taleplerine hızlı cevap verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bankalar, tüketici hangi ödeme yöntemini kullanmak istiyorsa onu vermek zorunda. Bu anlamda son günlerde bankalara yapılan başvurulardan sonra şikayetler gelmeye başladı, bazı bankaların sıkıntı çıkardıkları yönünde." dedi.

Tüketicilerin boykot gücüne dikkat çeken Şahin, şirketlere ve bankalara seslenerek, tüketicilerin istediği ürünleri ve ödeme yöntemlerini sunmaları gerektiğini belirtti. "Firmalar, şirketler şunu bilsin ki en güçlü olan tüketicinin boykotudur. Tüketici bir malı boykot ettiğinde hiçbir şirket buna dayanamaz." ifadelerini kullandı.