Kocaeli'ye bağlı olan Gebze ilçesinde TÜBİTAK Marmara Teknokent'te Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da yer aldığı Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı imza programı düzenlendi.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Programda açıklamlarad bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, tören kapsamında TÜBİTAK'ın sadece fonlayan veya ülkenin ihtiyaçlarına yönelik araştırma yapmadığını vurgulayıp, araştırma süreci kapsamında paydaşları toplayan yapı niteliği taşıdığını belirtti.

Başkan Mandal, ekosistem kapsamında da programın kendileri için çok değerli olduğunun altını çizdi.

Yapay zeka teknolojisinin, tek başına büyük adımlar atması ile gelecek açısından avantajlarıyla ve getirebileceği risklerle dikkatle incelenmesi gerektiğini belirten Mandal, sadece ilgiye bağlı olarak boyutuyla yüzeyselliği değil, derinliğinin de olması gerektiğini belirtti.

Mandal, ilk aşamada 10 KOBİ ve platformun yardımcı olunduğunu aktararak, "Bunlardan birisi tamamlandı, 9'u devam ediyor. Başarı noktasında model çalışıyor mu dersek evet çalışıyor. Aynı zamanda oluşan bu birliktelikle Avrupa Birliği projelerine de girebiliyorlar. Sadece ülkemizdeki destek programında değil, Ufuk Avrupa Programında da birlikte proje başvurusu yaptılar. Bu bizim görmek istediğimiz boyutlardandı." ifadelerini paylaştı.

Eğitim teknolojileri, iklim değişikliği, tarım, gıda, hayvancılık ve akıllı üretim sistemleri ksapmında toplamda 32 başvuru gerçekleştiğini belirten Mandal, 17'sinin desteklenmesine uygun olduğunu belirtti.

Bakan Kacır'ın yorumunundan sonra sahneye sırayla gelen proje sahipleri imzalarının ardından toplu fotoğraf çekildi.

Söz konusu programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yarımcısı Zekeriya Çoştu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sanayi Genel Müdürü İlker Murat Ar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, ilçe belediye başkanları, proje sahipleri ve TÜBİTAK çalışanları da yer aldı.