S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi

TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Sınavı başvuruları başladı. Başvurular 03-05 Temmuz 2023 tarihleri arasında https://e-okul.meb.gov.tr/ sisteminden yapılacak. Sınav giriş yeri 7 Temmuz tarihinde tubitak.ataaof.edu.tr ve e-Okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenebilecek. Sınav 9 Temmuz tarihinde yapılacak olup sonuçlar 13 Temmuz'da açıklanacak. Kesin kayıtlar 14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

1.    BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN ŞARTLAR NELER?

1.1.       Yetenek Sınavına, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında öğrenim gören ve MSP sonucuyla yüzde birlik (% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.

1.2.       Başvuru şartlarını sağlayan ve yetenek sınavına girmek isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ndeki "TÜBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Ekranı" üzerinden yapacaklardır. MSP sonucu yüzde birlik başarı diliminde bulunmayan öğrenciler yetenek sınavı başvuru sistemine erişim sağlayamayacaklardır.

1.3.       Elektronik ortamdaki öğrenci bilgilerinde eksiklik, çelişki veya hata varsa başvuru kabul edilmeyecektir.

2. SINAV KAPSAMI VE SORU DAĞILIMLARI

Alt Testler

Soru Sayısı

Bilgisayar

10

Matematik

10

Fen Bilimleri

30

Toplam

50

  Yetenek Sınavı, 09 Temmuz 2023 Pazar günü TÜBİTAK tarafından belirlenen sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00’da başlayacak. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09:30’da sınava girecekleri binada hazır bulunması gerekiyor.

TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Sınavı Kılavuzu için tıklayınız.