Soğan, geçmiş yıllarda pazarlarda kiloluk fiyatlarla ve hallerde çuval çuval satılırken, bu yıl ekonomik açıdan zor bir döneme girdi. İklim şartlarının uygun olmayan depolama koşulları ve yeşillenme ile çürüme riski, geçen yıl birçok soğanın çöpe gitmesine neden oldu. Mart ve nisan ayları arasındaki dönem, soğan fiyatlarının en çok yükseldiği dönem olarak dikkat çekliyor.

Kilo Başına 30 Lira: Soğan Fiyatları Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Şu an yeni hasadın olmaması sebebiyle, soğan fiyatları halde 18 lira, pazarda ise 30 lira seviyelerine ulaştı. Bu durum, soğan stoğunu elinde bulunduran ve fırsatçılık peşinde olan gıda provokatörlerinin kameralara yansıyan görüntüleri ise dikkat çekti.

Sağlam Soğanlar Yol Kenarlarına Atıldı

Yaklaşan seçimler ve iktidarın gıda fiyatlarından dolayı sıkıntı yaşamasını hedefleyen bazı satıcılar, ellerindeki sağlam soğanları yol kenarlarına döktüler. Özellikle muhalefetin soğan fiyatlarına dair söylemleri sonrasında, bu tablonun ortaya çıkması vatandaşı isyan ettirdi.

Vatandaşlar, Dökülen Soğana Tepkili

Sağlam olduğu halde yol kenarına dökülen soğanları gören vatandaşlar tepki gösterdi:

"Şu çuvallara bakın sapa sağlam, İstanbul’da kilosunu 30 liradan satıyorlar. AK Parti’yi başarısız göstermek için kamyon kamyon soğanı dökmüşler. Münafıklar, şerefsizler bu soğanları buralarda heder etmişler. Yazıklar olsun. Bunlar ne yaparsa yapsınlar Allah’ın izniyle AK Parti yüzde 55-60 alacak."

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti