TOKİ'nin duyurusuna göre konut satışı, dar gelirlilere ve evi olmayanlara yönelik gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve üzerlerine kayıtlı bir evin bulunmaması gerekiyor.

Hangi İllerde Konut Satışı Yapılacak?

TOKİ, 22 ilde çeşitli projeler kapsamında konut satışı gerçekleştirecek. Ankara'dan Zonguldak'a, Konya'dan Kırklareli'ne kadar uzanan bu projeler, farklı sayıda konut ve dükkanları içeriyor. Örneğin, Ankara'nın Çankaya ilçesinde 50 konut ve 6 dükkan, Sincan ilçesinde ise 1012 konut ve 24 dükkanın inşaatı planlanıyor. Diğer illerde de benzer şekilde, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik konutlar inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben de CHP'yi ziyaret edeceğim Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben de CHP'yi ziyaret edeceğim

Vatandaşların Cevabını Merak Ettiği Sorular

TOKİ'nin bu hamlesi, özellikle ilk kez ev sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlar için büyük bir umut kaynağı oldu. Peki, başvurular ne zaman başlayacak ve başvuru süreci nasıl işleyecek? TOKİ'nin açıklamasına göre, konut başvuruları bu yılın ortalarında başlayacak. Başvuru süreci ve detayları, TOKİ'nin resmi internet sitesi ve ilan edilecek diğer kanallar aracılığıyla vatandaşlara duyurulacak.