Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından müjdelediği TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı. Kampanyadan, TOKİ'den ev ve iş yeri alanlar, geri ödemelerine 2022 yılı Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanlar faydalanabilecekler. Alıcılar, borçlarını peşin olarak kapatmaları durumunda yüzde 25 indirim imkanından yararlanabilecekler.

Borcun tamamını kapatamayacak olan alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla kısmi olarak indirimden faydalanabilecekler. Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcılar, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecekler.

Alıcılar, başvuru tarihi itibarıyla borcun kapatılacağı aya ait taksit ödemelerini yapmış olmalılar ve geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır. Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borçlarını kapatmak için ihtiyaç duyduklarında, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecekler.

Yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'de sona erecek ve bu tarihten sonra yapılan borç kapatma ve kısmi ödemelerde indirim oranından yararlanılamayacak. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları da kampanyadan faydalanamayacaklar.