Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borçlarını kapatacak hak sahipleri için yeni bir indirim kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, borcunu tamamen ödeyenler yüzde 25 indirim fırsatından yararlanabilecek.

İndirim hem konut hem de işyerleri için geçerli olacak. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin, kampanya tarihine kadar olan taksit ve emlak vergilerini ödemiş olmaları gerekiyor. Ayrıca borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerinin de tamamlanmış olması şart.

Ankara'da tren raylarına atlayan doktor hayatını kaybetti
Ankara'da tren raylarına atlayan doktor hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Toki1-1

Satışları 2024 yılı Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2024 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış hak sahipleri kampanyadan faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve işyeri alıcıları ise indirim kampanyasına katılamayacak.

Borcunun tamamını kapatamayacak vatandaşlar da en az yüzde 25’ini peşin ödeyerek kısmi indirimden faydalanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyenler, sözleşme imzaladıkları bankalardan kredi de kullanabilecek. TOKİ’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Ziraat Bankası ve Halkbank’ta 120 aya kadar konut kredilerinde faiz oranı yüzde 2,70, işyeri alımlarında ise Halkbank yüzde 3,25, Ziraat Bankası yüzde 4,99 olarak uygulanıyor.

Başvurular bugün itibarıyla başladı ve 17 Ekim 2025’e kadar devam edecek.