Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında Hatay'ın Defne ilçesi özellikle yerel seçimler sonrasındq gündem oldu.

TKP, Defne için Hizam Hasırcı'yı, TİP ise Mehmet Güzelyurt'u aday göstermişti. TİP, 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde yüzde 28,22 oy alarak Defne'de iddialı olduklarını söylemişti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, seçim öncesinde, "Defne'de son yapılan ölçümde CHP 1 puan önümüzdeydi" açıklamasını yaptı. TKP ise TİP'in oylarını böldüğünü savunarak Hasırcı için destek istemişti.

31 Mart Mahalli İdari Seçimlerinde CHP, Defne'de 32 bin 693 oy alarak yüzde 45.83 ile birinci oldu. TKP ise 28 bin 268 oy ve yüzde 39.62 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. TİP ise 3.729 oy ve yüzde 5.23 oy oranıyla dördüncü oldu.

TKP'den TİP'e yönelik anket eleştirisi geldi. Defne Belediye Başkan adayı Hizam Hasırcı, Erkan Baş'ın "CHP 1 puan önümüzdeydi" sözlerini ağır eleştirdi.

Hasırcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: "Değişim isteyen 28 bin 268 seçmen bu tür manipülasyonları unutmayacak... Anketlerdeki manipülasyon taktiklerini kimden öğrendiniz?"