Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava koşullarında yaşanacak değişiklikler hakkında önemli bir uyarı yayınladı. Özellikle Antep, Samsun, Ordu ve Trabzon gibi illerde sağanak yağış beklentisi olduğu belirtildi. Bu yağışlarla birlikte, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riskinin artabileceği vurgulandı.

Günlük hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında doğu kesimlerde 2-4 derece artış beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Ancak, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinin çoğunlukla çok bulutlu bir hava ile karşılaşması bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Ordu ve Trabzon çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Gaziantep çevresinde, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü yağışların görülmesi bekleniyor. Bu yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor ve ani sel, su baskını ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Marmara'nın doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis beklendiği, ayrıca Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi beklendiği belirtildi.