Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağı, konut ilanlarının sadece belirli bir platformda yayınlanmasını sağlayarak fiyat farklılıklarına düzenleme getirmeyi amaçlıyor. "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı" ile mevcut yönetmelikteki sorunların giderilmesi ve sektör temsilcilerinin beklentilerinin karşılanması hedefleniyor. Taslak, emlak işletmelerinin yetki belgesi alması için gereken şartlarda düzenlemeler öngörüyor.

Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir

Öne çıkan değişiklikler arasında mesleki deneyim şartının kaldırılması bulunuyor, böylece gerekli diğer koşulları taşıyan ancak mesleki deneyimi olmayan emlak işletmelerinin faaliyet göstermesi önlenmeye çalışılıyor. İnternet ilanlarıyla ilgili olarak ise başkalarına ait taşınmazların satışına yönelik ilanlarda aynı yer için farklı fiyatlarla birden fazla ilan verilmesine izin verilmeyecek. Bu adımlarla spekülatif fiyat artışlarına ve bilgi kirliliğine karşı önlemler alınması amaçlanıyor. Ayrıca, yetki belgesi olmadan taşınmaz ticareti faaliyeti yürütenlere yönelik idari para cezalarının il müdürlüklerine devredilmesi de planlanıyor.